Wibo Kosters – Wegenkaart

Wibo Kosters was de stadsdichter van Deventer van 2017 tot 2019. Ter afsluiting van deze periode heeft hij niet gekozen voor een traditionele bundel maar voor een elpee.
In samenwerking met diverse muzikanten ( Robin Bleeker, De Reisgenoot, Vera Bon, Brommerdief, de Rocking Waldo’s, Elemenopee, Jeroen Diepenmaat en Martijn Holtslag) heeft hij zijn gedichten voorzien van muziek en geluid en op een goudkleurige plaat geperst.

Uitgeverij petrichor heeft de vormgeving gedaan en de hoes samengesteld. Dat wil zeggen, dat wat in de doorzichtige hoes zit naast de plaat. Petrichor heeft diverse kunstenaars (Hellen Abma, Viorica Cernica, Aalt van de Glind, Bas Kosters, Bart Koldewee, Rien Renema, Marcel Herms, Lies Kortenhorst en Yelitza Jansen) gevraagd te reageren op een van de nummers op de plaat. De resultaten daarvan zijn op losse vellen geprint met aan één kant de afbeelding / kunstwerk en aan de andere kant de tekst van het gedicht. Samen vormt het een fraai document van een unieke stadsdichter in samenwerking met geweldige muzikanten en uitstekende kunstenaars.

 

Meer informatie
Wegenkaart is verkrijgbaar via boekhandel Praamstra of via Wibo Kosters.
Het album ook luisteren via Spotify, Deezer of iTunes, of de digitale download aanschaffen via bandcamp.