Meteen naar de inhoud

duelduet #01 | Rik van Iersel & Geraldine Suijkerbuijk – Dingen van deze Dagen

duelduet #01 | Dingen van deze Dagen
Rik van Iersel & Geraldine Suijkerbuijk

De eerste editie van DuelDuet is tevens een knallend begin met de veelzijdige kunstenaar Rik van Iersel en schrijfster Geraldine Suijkerbuijk.

BEELD
Rik van Iersel [ Maastricht 1961 | wonend en werkend in Eindhoven ] Autodiedacht. Kunstenaar, grafisch ontwerper, musiKUS, filmmaker. Exposeert sinds 1979 in binnen- en buitenland. Oa met galeriën in Duitsland, Nederland, Amerika. Speelt sinds 1978 in verschillende bands en muziekprojecten zoals: Der Junge Hund, La Majeure Pipe au Bois, Simulated Wood, Lieberthee, Senga Etna, Beukorkest.
Film/muziekprojecten als onder meer: Add Instant Life, The Conductor Tales. Er zijn meerdere boeken en catalogi van zijn werk verschenen en vele posters , hoezen en boekprojecten waar hij als grafisch ontwerper bij betrokken is. Hij maakte tevens twee korte films naar aanleiding van deze uitgave.

WOORD
Geraldine Suijkerbuijk [ Bergen-op-Zoom 1965 | wonend en werkend in Eindhoven ] Geraldine hield even een blog bij met de titel: ‘Gehaktballen in de lichtstad’ en al na drie posts hield ze het voor bekeken. Ze was er te chaotisch voor. Maar gelukkig bleef ze schrijven. Op Facebook en – onder het pseudoniem Sugarbelly – op Instagram. Schrijver Jo Komkommer schreef over haar: “Je voelt dat haar stukken vaak na middernacht zijn geschreven met een goed glas wijn binnen handbereik. Het zijn emotionele uitbarstingen vol zelfspot die snaren weten te raken maar net zo goed hysterisch grappig zijn. Wondermooi. Lillende prozagedichten van een zigeunerin die waakt over de kwaliteit van het nachtleven én de kroketten in Eindhoven en al dansend meer levenservaring heeft opgedaan dan menig cultuurhuis vol bekroonde dichters bij elkaar. (…) Geraldine schrijft als een ongepolijste diamant – en daaraan ontlenen haar teksten hun kracht & schoonheid. Ze schrijft uit het hart. Maar met zoveel verbeeldingskracht, humor en lichtjes absurde poëzie dat je hoopt dat haar woordenstroom nooit ophoudt. Haar talent kon niet onopgemerkt blijven. En gelukkig bleef het niet onopgemerkt..
Zie ook Insta; geralsugarbelly

kopen
Ga naar de webshop om deze uitgave te bestellen