Meteen naar de inhoud

hanze|art expositie Marcel Ruijters

 

 

 

 

 

Expositie Marcel Ruijters Hortus Sanitatis

De Athenaeumbibliotheek en uitgeverij petrichor werken samen aan een bijzonder project: hanze | art – oude boeken nieuwe kunst.
In het kader van het Hanzejaar openen zij de schatkamers van Deventer Boekenstad voor verschillende kunstenaars.
Wij nodigen je van harte uit voor de officiële opening op vrijdag 30 juni van 14:00 tot 16:00 op station Deventer.

Tot 1 september zijn er in de voormalige restauratieruimte van het station NS Deventer twaalf tekeningen te zien van striptekenaar Marcel Ruijters.
Deze tekeningen worden gepresenteerd met reproducties van zijn inspiratiebronnen uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek. Op vrijdag 30 juni vertellen de organiserende partijen meer over het project, zijn enkele deelnemende kunstenaars aanwezig en zijn de eerste resultaten van het project uitgebreid te bekijken.

Praktische informatie
Datum en tijd: vrijdag 30 juni 14:00 – 16:00
Locatie: Station Deventer

De tentoonstelling is tijdens openingstijden van het station te zien in de restauratieruimte op perron 3 en 4 van station Deventer. Deze ruimte kan alleen bereikt worden door in te checken op het station. Dit kan met een bestaande OV-chipkaart met genoeg saldo (€20,-) of met een geschikte bankpas (bankpassen met de mogelijkheid tot contactloos betalen). Uitchecken kan in de expositieruimte op het station. Op deze manier zijn er geen kosten verbonden aan het bezoek. Bij weggaan kan er weer ingecheckt worden in de expositieruimte en uitgecheckt worden bij de in- en uitgang van het station. Als je geen OV-chipkaart hebt of geen geschikte bankpas dan kun je bij een van de ticketmachines een kaart halen voor een eenmalige passage. Met dit kaartje kan je 60 minuten op het station blijven.

Op gezette tijden zullen wij aanwezig zijn op het station om nader uitleg te geven over het project en over deze expositie in het bijzonder. Houd de sociale media in de gaten.

lees meer over hanze|art